83 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА КОВИД-19, ТРИМА ОТ БОЛНИТЕ СА МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ

...
22.07.2020 / 12:36

Активните случаи на COVID-19 намаляха с 16 през последните три дни. Към момента болните в Сливенска област са 83 души, трима от тях са медицински персонал, съобщиха от Областния кризисен щаб. В община Нова Загора инфектираните лица са 36, като 18 от тях са жители на най-гъсто населения квартал. В община Сливен болните са 30, в община Твърдица – 16, в община Котел – 1.

 

61 от диагностицираните лица са с леки форми на коронавирусни инфекции и лечението им се провежда в домашни условия, 22 са хоспитализираните. Пациенти в интензивните сектори към момента не са настанени. Болниците в Сливен – областната и военната, които имат COVID-отделения, работят в нормален режим. В началото на месеца членовете на Областния кризисен щаб решиха част от заболелите лица, чието състояние позволява и клиничната картина не протича тежко, да бъдат лекувани на домашен стационар, за да се избегне претоварване на двете болнични заведения с отделения за коронавирусни инфекции.

 

Новите случаи от 21 юли в Сливенска област са пет, като един от заболелите е медицински персонал. Случаите не са свързани, работните места на пациентите са различни, по данни на РЗИ. Двама са на домашно лечение, трима са хоспитализирани. По общини: три от лицата са жители на Сливен, от различни квартали, един пациент е от Нова Загора. Пациентът от Твърдица живее в най-гъсто населения квартал на улица, където вече са установени положителни за заразата болни. Епидемиологичните проучвания продължават. През последното денонощие няма починали. Очакват се резултатите от 10 проби – 9 на лица със симптоми и една проба на бебе, контактно на заразено лице.

 

От началото на епидемията диагностицираните лица в областта са 363, изписаните – 257, починалите – 23. Под домашна карантина са 350 души,

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев