ПОЖАРНАТА В СЛИВЕН СЕ Е ОТЗОВАЛА НА 14 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ

...
20.07.2020 / 11:54

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от областната дирекция на МВР.

 

На 17 юли, в 09,09 часа, в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в апартамент в сливенския квартал „Даме Груев“. Произшествието е ликвидирано от три екипа на РСПБЗН-Сливен. Собственичката на жилището-жена на 81 години, е пуснала пералната машина, като след няколко минути започва горене от нея. Екипите са спасили жената от горящия апартамент и са евакуирали двама души и домашния им любимец от апартамента на горния етаж. Унищожени са домашно имущество, мебели и техника. Причината за пожара е късо съединение в пералната машина.

 

Три пожарни екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в овощна градина с праскови в землището на кв.“Речица“. Сигналът е получен в 14,39 часа на 18 юли. Пожарът е тръгнал от висока трева в овощната градина и бързо се е разпространил поради силния вятър. Пожарните екипи са успели да спасят 2 сгради, 260 декара насаждения и система за капково напояване. Унищожени са 200 декара. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в цех за пелети на ул. „Самуиловско шосе“ в град Сливен. Сигналът е получен в 19,15 часа на 18 юли. Пострадали няма. Унищожени са 400 кв.м. покривна конструкция, битови и промишлени материали. Спасени са автомобили, техника и сградата. Причината за пожара е съхранение на големи количества дървен прах в чували, около пещта на инсталацията за пелети.

 

На 18 юли, около 19, 30 часа, е възникнал пожар в къща, собственост на 84-годишна жена в село Асеновец. Съобщението е получено в 19, 34 часа, произшествието е ликвидирано в 20, 40 часа от един екип на РСПБЗН-Н.Загора. Пострадали няма. Унищожени са 5 кв.м. покривна конструкция. Спасена е сградата. Вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

 

На 19 юли, около 10,05 часа, в село Езеро, по време на движение, възниква пожар в лек автомобил „Фолксваген Голф“, собственост на 44-годишна жена от град Нова Загора. Съобщението е получено в 10,13 часа, произшествието е ликвидирано в 10,40 часа от един екип на РСПБЗН -Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са документите на автомобила и купето. Спасени са двигателен отсек, регистрационни табели и 4 броя автомобилни гуми. Вероятната причина за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на автомобила.

 

На 20 юли, около 00,30 часа, е възникнал пожар в стопанска постройка в село

Дядово, собственост на 64-годишен мъж. Съобщението е получено в 00,45 часа, произшествието е ликвидирано в 04,40 часа от 2 екипа на РСПБЗН - Нова Загора. Унищожени са 315 кв.м. покривна конструкция, 12 овце, 200 фуражни бали и ел.техника. Спасени са две съседни сгради. Причината за пожара е в процес на установяване

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев