ЕКИПИ НА ПОЖАРНАТА СА СЕ ОТЗОВАЛИ НА 9 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ ПРЕЗ ДЕНОНОЩИВТО

10.07.2020 / 09:50

Пожарникари от районните служби ПБЗН в Нова Загора и Сливен са спасили от опожаряване вилна зона „Мечи камък“ край село Кортен. На 9 юли, около 14,00 часа, е възникнал пожар в сухи треви, близо до къщите във вилната зона. Пожарът е причинен от искра от електропровод, като бързо се е разпространил поради силния вятър. Два пожарни екипи на РСПБЗН-Нова Загора и 2 екипа на РСПБЗН-Сливен са успели да потушат пожара и да спасят 10 сгради, 10 пчелни кошера, 8 автомобила и 5 домашни животни. Унищожени са 26 дка сухи треви и храсти, пострадала е една вила, на която са причинени щети по покрива, домашно имущество и 1 пчелен кошер. В гасенето са участвали жителите на вилната зона със стопанска техника.

 

При произшествието няма пострадали.

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора са се отзовали на сигнал за бедстващо животно. На 9 юли, в 18,37 часа, в пожарната служба е постъпил сигнал за паднало куче в шахта до Техникума по селско стопанство в град Нова Загора. Пожарникарите са успели да извадят житното невредимо.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е гасил пожар, възникнал в лек автомобил „Фолксваген Пасат“ в село Медвен. Причината е техническа неизправност в арматурното табло. Сигналът е получен в 23,08 часа на 9 юли. Пострадали няма. Автомобилът е спасен. Унищожено е арматурното табло.

 

Екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев