ШЕСТ ДУШИ СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ С КОВИД-19, ТРИМА СА НА ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ

...
09.07.2020 / 11:40

Девет са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област. Шестима от болните са хоспитализирани, трима провеждат лечението си в домашни условия, съобщи Областният кризисен щаб, цитирайки информация на РЗИ.

 

Шестима от болните са жители на Сливен. Сред тях са двама души, инфектирани в семейно огнище, един пациент, заразил се като контактен и пациент с положителен PCR, направен по негово желание преди предстоящо пътуване в чужбина.

 

Двама са новозаразените в Нова Загора, като между случаите няма връзка и инфектирането не е станало в огнище на работното място.

 

Случай на коронавирусна инфекция е регистриран в котленското с.Пъдарево. Епидемиологичното проучване за източника на заразяване продължава.

 

В община Твърдица няма нови случаи.

 

Активни за COVID-19 са 99 жители на областта, като сред тях са четирима души – медицински персонал. В Нова Загора болните са 51 лица, от които 43 от града /28 от тях – жители на най-гъсто населения квартал/, останалите са от 7 малки населени места. В община Сливен болните са 37 души, от които 27 са жители на града /болните в най-гъсто населения квартал са намалели на четирима души/, а останалите са от 7 малки населени места. В община Котел случаите са 3, а в община Твърдица – 8, като 5 от тях са регистрирани в града. През последното денонощие няма починали.

 

От началото на епидемията досега са диагностицирани 319 жители на областта с коронавирусни инфекции. 195 са изписаните. За съжаление, 21 души изгубиха битката с опасната зараза.

 

Съвместните екипи на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР, които бяха създадени по указания на областния управител Чавдар Божурски, извършиха 4 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на 8 юли. Нарушения не са били открити. Една самостоятелна проверка е осъществена от РЗИ. Тя също е приключила без констатации за нарушения. Проверките от екипи на ОД на МВР са 12, като при тях са съставени 7 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. За нарушителите – физически лица минималната глоба е в размер на 300 лева.

 

Епидемичната обстановка в Сливенска област остава динамична, с ръст в броя на заболелите спрямо предходното денонощие. Областният кризисен щаб отново препоръчва на гражданите да проявят отговорност и лична дисциплина при спазването на мерките: носене на предпазни маски в закрити площи, спазване на физическа дистанция и редовна дезинфекция.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев