РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ В ГРАДЕЦ

...
08.07.2020 / 15:01

Разкрити престъпления и задържани при операция на прокуратура, полиция и жандармерия в село Градец, съобщиха от ОДМВР-Сливен.

 

Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера в котленското село Градец. Акцията е осъществена за времето от 12,00 до 20,00 часа от служители на ОДМВР-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. В хода на операцията са проверени 151 лица, 70 превозни средства, търговски обекти и частни имоти. Извършени са проверки и наблюдение на самотно живеещи възрастни хора в селото. Осъществен е контрол на криминалния контингент, като е установено местонахождение на 29 лица. Връчени са 12 призовки и 11 наказателни постановления за наложени глоби по административен ред.

Установен е случай на нарушаване на тишината, като е съставен акт и е иззета музикална уредба.

Съвместно със служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Сливен са извършени процесуално-следствени действия в частен имот в село Градец по подозрение за извършване на банкови услуги, без съответното разрешение по закон. В дома на 67-годишния М.Д. са открити и иззети веществени доказателства за извършваната незаконна дейност. Мъжът е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията е разкрито престъпление срещу интелектуалната собственост. В търговски обект в село Градец е установена нерегламентирана продажба на спортни артикули, носещи марката „Аdidas“. Стоките са иззети. По случая е образувано бързо производство.

За времето на операцията са установени 14 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредба №1 на община Котел. На нарушителите са съставени актове и са наложени глоби с фиш.

Съвместните операции по противодействие на конвенционалната престъпност, насочени срещу личността и имуществото на гражданите на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев