ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
06.07.2020 / 10:34

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 3 до 6 юли са извършени 632 проверки за спазване карантина на територията на областта. При направените проверки са установени 2 случая на нарушаване на карантината – 1 в РУ-Котел и 1 в РУ- Твърдица. Образувани са досъдебни производства.

Извършени са 19 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 5 протокола за предупреждение и 17 акта за неносене на защитни маски.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на тежко криминално престъпление. На 4 юли 54-годишният Т.Г. от град Сливен е причинил смъртта на 48-годишна жена от Търговище. Мъжът е заловен в дома си в сливенския квартал „Дружба“. Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на лек автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МРС. На 4 юли на пътя Сливен-Шивачево е спрян за проверка лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 73-годшния Д.Б. от село Самуилово. При проверката се установява, че регистрационните номера на автомобила са издадени за друго МПС.

 

Водач с алкохол 2,41 промила е установен след подаден сигнал. На 4 юли, в 20,00 часа , е получен сигнал за забелязан лек автомобил „Опел Астра“, който криволичи по пътното платно на „Ичеренско шосе“, удря се в стълб от тролейбусната мрежа, като не спира, а продължава движението си към кв.“Българка“. Впоследствие е установен от полицейски служители. Водачът е Ж.Д на 44 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала 2,41 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 2 юли е възникнал конфликт между две непълнолетни момчета на 15 и 17 години от град Сливен. Вследствие на което е причинена телесна повреда, изразяваща се във фрактура на челюстта, на 17-годишното момче. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти работят по сигнал за грабеж от игрална зала за хазарт в центъра на град Сливен. Около 15,00 часа, на 4 юли, неизвестен извършител, след като е заплашил служител в игралната зала е отнел оборота в размер на 1370 лева. По случая се извършват процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен разследват взломна кражба от частен дом в град Кермен. Сигналът е подаден на 5 юли от собственичката. По данни на заявителката от дома й са откраднати златни накити на стойност около 800 лева. Извършен е оглед, предприети са оперативно-издирвателни действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 5 юли, около полунощ, в центъра на град Нова Загора е извършена полицейска проверка на 25-годишния К.К. от село Полско пъдарево. В него е намерено и иззето пликче, съдържаща кристалообразно вещество, което е реагирала на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Водач с алкохол 1,61 промила е установен от полицейски служители на РУ-Котел. На 4 юли, около 02:00 часа, в село Ябланово е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 29-годишния Т.Б. от същото село. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,61 промила. По случая е започнато бързо производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев