ОДМВР- СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 141 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

...
03.07.2020 / 13:39

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки днес на площад „Хаджи Димитър” в Сливен се състоя церемонията по честване на 141 години от създаване на МВР. Служителите в Областната дирекция в Сливен отбелязаха своя професионален празник- 5 юли.

На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 05 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

В израз на признателност към героите, загиналите за свободата на България, и към паметта на служителите на МВР, отдали живота си в служба на закона, директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков поднесе цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

За да засвидетелстват уважението си към достойния труд на служителите на МВР цветя поднесоха кмета на града Стефан Радев, областния управител Чавдар Божурси, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, народни представител и граждани.

За поредна година Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий се обърна към служителите на закона с благодарност и пожелания са сили, търпение и успехи в изпълнение на тяхната трудна и отговорна професия.

„Тази година тържественото събрание ще се проведе при необичайни условия, но ние като ръководство ще отдадем дължимото внимание на всички достойни служители.” С тези думи старши комисар Димитър Величков откри традиционното събрания по случай празника на МВР в присъствието само на ръководния състав и официалните гости в залата на Областната дирекция. „През последните месеца приоритет в работата на МВР е опазване здравето и живота на хората. Пандемията ни изправи пред нови изпитания, промени нагласите ни и ни накара да възприемем света по нов начин. В тези напрегнати месеци всички служители на Областната дирекция и на Районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица бяха на първа линия и приеха с отговорност и изпълняват с професионализъм служебния си дълг.”, каза още Димитър Величков. Той изказа благодарност към професионализма и всеотдайността на служителите в Областната дирекция за постигнатите добри резултати.

„Тази година посрещаме празника на МВР в условията на пандемия. Като областен управител искам да изкажа своята благодарност към Вас-служителите на МВР, че оказвате съдействие на институциите, за ежедневния контрола, който осъществявате за спазване на разпоредените мерки. В тази тежка обстановка за пореден път доказвате, че Вашата професия е за силни мъже и жени, професия, която е в служба на обществото и човешките ценности. Пожелавам здраве, късмет и сполука на Вас и на колегите, които не могат да присъстват тук с нас в залата, като и на вашите семейства и близки.”, каза в своето обръщение към полицейските служители областния управител Чавдар Божурски.

„МВР е едно от първите министерства, създадено след Освобождението и досега стожер на държавността в нашата страна. Все повече се увеличават задачите и очакванията на хората и изискванията към Вашата работа и заради конкретната обстановка с корона вируса и заради очакванията на хората, за спазване на закона, правилата и реда в държавата. Зад всичко това стои много тежък труд, усилия и лични жертви на всеки един от Вас. Благодаря за съвместната ни работа, досега и занапред”. С тези думи и с пожелания за здраве, лични и професионални успехи кметът Стефан Радев поздрави служителите на Областна дирекция на МВР в Сливен за техния професионален празник.

 

Ръководители и служители на различни нива в ОДМВР-Сливен получиха награди и отличия за постигнати високи професионални резултати.

По случай професионалния празник и за постигнати трайни резултати, безупречно поведение, проявена инициативност и професионализъм министърът на вътрешните работи Младен Маринов награждава с отличие „ПОЧЕТЕН ЗНАК” следните служители:

„ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР- I СТЕПЕН - главен инспектор Димитър Кикьов, началник на Районно управление –Сливен.

„ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР- II СТЕПЕН - комисар Веселин Василев

заместник-директор на Областна дирекция на МВР- Сливен.

„ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР- III СТЕПЕН -младши експерт Дичо Баев, командир на екип в Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населеното”-Сливен.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов награждава с „ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ” и парична награда младши експерт Свилен Кавалов от участък „кв. Шести” при РУ-Нова Загора и с награда „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” главен инспектор Станимир Илиев, началник сектор „Криминална полиция” при РУ-Сливен.

43-ма служители на ОДМВР-Сливен и Районни управления Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са наградени с „ПИСМЕНА ПОХМАЛА” от старши комисар Димитър Величков директор на Областна дирекция на МВР- Сливен.

16 служители са повишени в длъжност.

 

„Благодаря на всички служители за вниманието, което ми обърнаха, за да се докаже истината”, казва 77-годишна жена от град Нова Загора в едно от многобройните благодарствени писма, адресирани до Областна дирекция на МВР-Сливен. В писмата от граждани, кметове, управители на държавни учреждения, части фирми и учебни заведения се изказва благодарност за проявената навременна реакция, бързо разкрито престъпление, оказано съдействие и не на последно място за проявено човешко отношение и разбиране.

 

 

03.07.2020г. РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:

гр.Сливен Първолета Мандинска

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев