СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПОЛУЧИ ЧЕТИРИ МОБИЛНИ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТА

...
30.06.2020 / 17:10

Четири мобилни лекарски кабинета получи Сливенска област със заповед на Министъра на здравеопазването. Кабинетите са по педиатрия, гинекология, за обща практика и мобилен флуорограф и са предоставени безвъзмездно на Регионалната здравна инспекция в Сливен. С тях медицински специалисти и лекари по профила на дейност ще извършат профилактични прегледи и имунизации в населени места на територията на областта с голям брой неосигурени лица и лица със затруднен достъп до лечебни заведения, информира директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в писмо до областния управител Чавдар Божурски.

 

Процедурата за избор на лечебните заведения, с които ще бъдат сключени договори за осъществяване на дейностите, ще бъде проведена от здравната инспекция.

 

Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значението на имунизациите за децата, за необходимостта от ваксиниране на населението, за значението на профилактичните прегледи, за правилното хранене и отглеждане на деца, както и за начините за предпазване от най-разпространените инфекциозни и незаразни болести и за вредата от тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол и нездравословното хранене.

 

Кабинетите са осигурени в изпълнение на Националния план за действие в периода 2015-2020 година и Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев