МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЩЕ ФИНАНСИРА ДВА ПРОЕКТА НА ХГ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" СЛИВЕН

...
24.06.2020 / 14:32

Министерство на културата ще финансира два проекта на Сливенската художествена галерия през настоящата година. Одобрените проекти, за чието реализиране културната институция ще получи финансиране, са „Обновяване на постоянните експозиции на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен“ и „Създаване на семеен гид“.

 

Първият от проектите предвижда обновяването на четирите постоянни експозиции на Сливенската галерия чрез изработването на двуезични етикети за включените в тях творби, двуезични информационни табла с обща информация за характера на съответната постоянна експозиция и отделните нейни раздели, както и двуезични брошури за постоянните експозиции, съдържащи схеми на отделните етажи от сградите с обозначени раздели, по-значими автори и произведения.

 

Проектът „Създаване на семеен гид“ предвижда създаването на семеен пътеводител с образователен характер за постоянните експозиции на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен. Той ще съдържа информация за част от включените в тях автори, репродукции на техните произведения и забавни задачи с образователен характер за цялото семейство, които ще помогнат на посетителите да вникнат по-дълбоко в изложените художествени произведения.

 

Проектите ще бъдат реализирани до края на настоящата година.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев