ПРИ СТРИКТНИ САНИТАРНИ МЕРКИ ПРЕМИНА ПЪРВОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ВЪВ ФОАЙЕТО НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР

...
12.06.2020 / 11:58

Времето попречи първото театрално представление на Драматичния театър след изолацията да се проведе на открито.Заради падналия проливен дъжд, стендъп комедията „Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена“ се игра във фоайето на театъра, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Всеки зрител мина през задължителната дезинфекция, публиката беше с предпазни маски, зрителите – разположени на дистанция от 4 кв. м за всеки. Публиката се подчини на всички санитарни изисквания за дистанция и дисциплина, дойде без притеснения и заредена с желание за гледане на театър.

Актьорите Августин Демерджиев и Димитър Марков я очакваха с нетърпение и не я разочароваха. Пяха и свириха с китарите, раздаваха се на сцената всеотдайно и направиха едно забавно комедийно шоу във всичките етюди насвоя Концерт за френски ключ…, с различни маски в артистичния си куфар. Артистите влязоха в диалог с публиката, тя реагира адекватно, радва се, смя сеи се забавлява от сърце. „Беше приятно разтоварване след принудителното затваряне вкъщи“, коментираха зрители. След първото представление, чакаме още!

Радостта на артистите и публиката от това първо след социалната изолация представление беше взаимна. Интересът към негое добър знак за оцеляването на театралния живот на града. То беше замислено на открито, но поради метеорологичните обстоятелства се проведе на закрито, в театралното фоайе. Независимо от това, представлението показа, че сливенската публика е съхранила интереса си към своя театър и връзката между тях е жива. Артисти и публика си направиха селфи за спомен на финала.

Програмата на Драматичния театър със спектакли на открито в двора на трите сливенски гимназии /Природоматематическа, Езикова и по туризъм/ продължава на 13,18, 20 и 25 юни. Ще припомним, че на 13 и 20 юни от 11 часа ще се играе представлението за ученици по Джани Родари „Най-усмихнатият подарък“, а на 18 юни от 20,30 часа – моноспектакълът „Епопея на забравените“. На 25 юни театърът ще представи отново комедията „Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена“.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев