ЗАПОЧВА ТЕАТЪР НА ОТКРИТО В УЧИЛИЩНИЯ ДВОР

...
10.06.2020 / 17:44

Първо театрално представление на открито ще играе Драматичният театър на Сливен утре, 11 юни. Заглавието е „Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена“, с участието на актьорите Августин Демерджиев и Димитър Марков, които очакват своята публика от 20,30 часа. Представлението ще се състои в училищния двор срещу служебния вход на театъра. Двамата актьори от сливенската трупа са герои и във второто представление на открито на 13 юни, което е за по-младата публика, по текстове на Джани Родари“ – „Най-усмихнатият подарък“ започва на същото място, от 11 часа.

„Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена“ е забавно представление от репертоара на театъра, в което актьорите пеят, свирят на китара, изпълняват комедийни етюди и забъркват едно пиршество на смеха с основна тема симпатичните отношения между мъжа и жената, в които винаги са намесени и други, от тъщата и съседката до водповодчика, който дава заглавието за Френския ключ. Но, както твърди Димитър Марков, „Стендъп комедията не може да се обяснява, трябва да се гледа.“ Двамата актьори влизат последователно в Маските на Мелпомена – в различни роли, мъжки и женски, надиграват се в един артистичен суинг, в който всеки се старае за „изсвири“ по-доброто парче от вечната тема за любовта – от Ромео и Жулиета до Отело и Дездемона. Двамата артисти, които много се забавляват в своето авторско представление, се надяват, както обикновено, да разплачат публиката от смях. И на 11, и на 25 юни.

„Най-усмихнатият подарък“ по Джани Родари е представление с образователна цел, изградено на принципа на забавата и играта. Създадено е отново от режисьора Иван Панев, за да стимулира детското въображение, да даде простор на фантазията, да поощри мечтите на малките зрители. В театрален двубой между фантастичен и реален герой, изобретателна игрова комедия споделя философските принципи на Граматиката на въображението на Джани Родари. Но и принцът от приказките, и чичкото от реалността разказват на децата колко е важно да се радваш, да се усмихваш, да мечтаеш и какъв щастлив подарък е да имаш приятел. А „поуките“ на представлението, което ще се играе на 13 и 20 юни, са за малки и големи – родители, деца и учители.

Театралното пространство на открито ще бъде изолирано от улиците. Представленията се организират със съдействието на община Сливен, РЗИ и трите гимназии ползватели на училищния двор, за което театърът има любезното съдействие на Природоматематическата гимназия ,,Добри Чинтулов", Гимназията с преподаване на западни езици ,,Захарий Стоянов" и Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм ,,Акад. Неделчо Неделчев".

Голямото желание на екипа на Драматичния театър е да се върне към нормалния живот и да съхрани доверието на публиката. Ръководството на театъра напомня, че представленията на открито ще се играят при задължително спазване на противоепидемичните мерки – 2 метра разстояние между зрителите, 50 на сто заетост на открито, предпазни маски за публиката.

При лошо време, спектакълът утре вечер ще се играе във фоайето на театъра, отново при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, които в този случай ще бъдат по един човек на 4 кв. м, задължителна дезинфекция и ползване на предпазни маски от зрителите.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев