18 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
10.06.2020 / 10:29

Към 10 юни в Сливенска област бяха регистрирани 18 нови случаи на Ковид-19, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Десет от тях са от община Нова Загора: семейство лекари, които са приети на лечение в болнично заведение в Стара Загора и 8 работници във фирма на територията на Стара Загора, които са под домашна карантина и наблюдение на общопрактикуващи лекари и РЗИ.

 

Останалите новозаболели са от Сливен. От тях двама са под домашна карантина. Останалите са настанени в инфекциозните отделения на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ – Сливен към ВМА. Сред сливенските пациенти дете на 5 години, служител на реда и медицинска сестра, която е работила допълнително и в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Една от пациентките, приета в болнично заведение в Сливен, е от положителните за коронавирусни инфекции работнички в старозагорската фирма.

 

Към 10 юни в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има 3 свободни легла. В МБАЛ – Сливен се очаква да бъдат изписани пациенти и свободните легла ще станат 6. Обсъжда се отварянето на Ковид-отделение в общинската болница „Св.Петка Търновска“ в Нова Загора. В момента се провежда извънредно заседание на Общинския кризисен щаб в Нова Загора във връзка с разпространението на коронавируса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев