ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през последното денонощие

...
05.06.2020 / 10:32

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 362 проверки за спазване на карантина на територията на областта-224 в РУ-Сливен, 66 в РУ-Нова Загора, 70 в РУ-Котел и 2 в РУ-Твърдица. Няма установени случаи на нарушаване на карантината.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Сливен. На 4 юни, в 22,30 часа, в кв.“Сини камъни“, при осъществяване на патрулна дейност е извършена полицейска проверка на 37-годишния Д.Х. от Сливен. В него са намерени и иззети две пакетчета, съдържащи метамфетамин и марихуана. Д.Х. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач с 2,25 промила алкохол е хванат да управлява мотопед на пътя за село Панаретовци. На 4 юни, около 23,10 часа, в хода на специализирана операция по безопасност на движението полицейски екип е спрял мотопед „Гарели“, без регистрационна табела, управляван от 42-годишния З.К. от село Самуилово. При проверката се установява, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Пробата за употреба на алкохол на водача е показала положителен резултат 2,25 промила. З.К. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

На 4 юни 71-годишна жена е подала заявление за кражба от дома й в град Сливен. На 3 юни, около 09,00 часа, неизвестен извършител, след като е проникнал в двора на имота през незаключена врата, е откраднал портмоне със сумата от 110 лева, оставено на маса в двора. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 4 юни, в 12,45 часа, в РУ-Сливен, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на кръстовище с булевардите "Хаджи Димитър" и "Братя Миладинови". Лек автомобил "Ситроен Берлинго", управляван от 47-годишен мъж от Сливен е ударил, пресичаща на пешеходна пътека, 73-годишна жена. От произшествието е пострадала пешеходката, която е получила фрактура на ръката, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Двама са задържани за кражба от складова база в град Нова Загора. На 4 юни криминалисти на РУ-Нова Загора започват работа по сигнал за кражба на 21 броя акумулаторни клетки за акумулаторна батерия на електрокар и два броя акумулаторни батерии. Предприети са незабавни издирвателни действия, в хода на които са задържани 41-годишният Т.П. и К.С. на 29 години от Нова Загора. Кражбата е извършена за времето от 28 април до 4 юни. Двамата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Те доброволно са предали откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Цигари без бандерол са иззети при операция на полицията в Нова Загора. В хода на акция по противодействие на битовата престъпност в град Нова Загора са извършени проверки по линия „Акцизи“. В дома на 62-годишната Ф.К. в кв.“Шести“ са иззети 600 къса цигари без бандерол от марката „Karelia blue“. По случая е започнато бързо производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев