ПУБЛИКУВАНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В I КЛАС

...
02.06.2020 / 11:25

Вече са публикувани резултатите от първото класиране за прием на учениците в I клас за учебната 2020/2021 г. В класирането участваха общо 1 096 заявления или 1 112 деца. Обявените свободни места бяха 1 500, 1 041 от които в училищата в град Сливен. По първо желание са класирани общо 1 086 деца, по второ – 14, а 12 деца не са приети на първото класиране.

 

Модулът за регистрация на заявления беше отворен в 13часа на 26 май. При старта на системата нямаше технически проблеми, първото заявление беше регистрирано в 13.02 часа, а до края на деня бяха регистрирани 755 заявления.

 

В съответствие с утвърдения график за прием, класираните деца могат да бъдат записани в периода от 3 до 5 юни, включително. Напомняме на родителите, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием в сроковете, посочени в графика за прием. Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

 

До края на месец юни е предвидено да има още две класирания, информация за които родителите могат да намерят в специализирания сайт за прием (https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf). На 8 юни до 12 часа ще бъдат публикувани свободните места за второто класиране, а модулът за регистрация ще бъде отворен от 13 часа.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев