ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДАТА "ЗЛАТНО СЪРЦЕ"

...
01.06.2020 / 13:10

Митко Петров, ученик от VІІ-в клас на ОУ „Капитан Петко Пармаков“ в котленското село Градец, е тазгодишният носител на наградата за добродетелност „Златно сърце“, която се присъжда от РУО и Областния управител на област Сливен. Митко Петров е номиниран за това, че е оказал помощ на семейство трудно подвижни хора и е спасил живота им при пожар в къщата им. „Златно сърце“ получават още десетокласничката Антоанета Личева от ОУ „Христо Ботев“ в Нова Загора и четвъртокласничката Джулияна Георгиева от СУ „Пейо К. Яворов“ в Сливен за организирането и участието им в благотворителни кампании.

 

Колективна награда „Златно сърце“ се присъжда на ХІІ-в клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен; на Георги Веселинов, Иван Петков и Мая Живкова от същото училище, както и на Антония и Йоана Колеви от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, за оказаната помощ на техни връстници или възрастни граждани в затруднение.

 

Определени са носителите, колективни и индивидуални, и на осем сертификата „Златно сърце“ /пълният списък с имената на отличените с наградите и сертификатите – в прикачения файл/.

 

Наградите „Златно сърце“ се връчват за Първи юни, Международния ден на детето. Те се присъждат на деца и младежи от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Целта е да се популяризират добрите дела на учениците, да се изрази благодарност и да се поощри техният пример пред обществото.

 

Инициативата за наградите възниква и се осъществява за първи път в Сливен, а и в страната, през 2006 година в Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ /сега – ППМГ „Д.Чинтулов“/, когато са отличени ученици от гимназията за оказана от тях помощ и съдействие на нуждаещи се, за организиране на благотворителни събития и други акции от обществено значение. По-късно в обхвата на наградите влизат всички учебни заведения в Сливенска област. Носителите се определят възоснова на направени от училищата номинации. Тазгодишната 14-та поред церемония се отлага заради противоепидемичните мерки в страната. Областният управител Чавдар Божурски и началникът на РУО Милена Чолакова отправят най-сърдечни поздравления към отличените ученици и им изказват благодарност за проявената човечност и достойно поведение. Те ще връчат призовете на тържествен ритуал в сградата на областната администрация. Датата на провеждането му ще се определи, когато обстановката позволи.

 

На снимките: Областният управител връчва златен медальон във формата на сърце на индивидуалните носители на приза, а началникът на РУО - торта във формата на сърце на колективните носители. Всички наградени получават и диплом за отличието.

Още снимки от новината

...

 

Прикачени файлове към новината

... [23.6KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев