ЗАПОЧВА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС

...
26.05.2020 / 16:54

Модулът за регистрация на заявленията за прием на учениците в първи клас за учебната 2020/2021 г. беше отворен днес в 13 часа. Достъпът до специализирания сайт за прием се осъществява от официалния сайт на Община Сливен (www.sliven.bg) или директно от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/ .

 

В първия час от отваряне на системата бяха регистрирани 489 заявления, а към 16 ч. техният брой е 662.

 

До края на месец юни ще бъдат извършени три класирания в съответствие с утвърдения от Кмета на община Сливен график на дейностите. Родителите могат да се запознаят с него от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf .

 

В случай че след приключване на трите предвидени в графика класирания останат свободни места в училищата и има желаещи за прием, ще бъде организирано допълнително класиране. Информация за него ще бъде публикувана в раздел „Новини“ на специализирания сайт за прием.

 

И през учебната 2020/ 2021 г., водещ критерий ще бъде близостта на училището до постоянния или настоящия адрес на детето, като при извършване на класирането, децата се разпределят в четири групи в зависимост от периода на уседналост.

 

В първа група на уседналост освен деца с постоянен или настоящ адрес в прилежащия район на училището, който не е променян в последните над 3 години преди подаване на заявлението, попадат и децата, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, независимо от постоянния и настоящия им адрес. Прилежащите към училищата райони остават непроменени, като родителите могат да се запознаят с тях от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/area .

 

Община Сливен напомня на родителите, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием.

 

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев