НАГРАДИ НА МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
21.05.2020 / 16:30

От 2006 година, ежегоднона 11 май – денят на Св. св. Равноапостоли Кирил и Методий, Министерство на образованието и науката връчва наградата „Св. Иван Рилски“ на директори на образователни институции с дългогодишен управленски опит, които включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти и имат принос за развитието на българското образование.

През настоящата 2020 година Регионално управление на образованието – Сливен номинира за наградата инж. Даниела Караманова, директор на Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков” – Сливен. Г-жа Караманова получи грамота от Министерство на образованието и науката за номиниран от РУО за наградата „Св. Иван Рилски“ за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организиране на обучението от разстояние в условията на обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната.

 

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е учредено е през 1996 г. и се връчва за 24 май - деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Наградата сеприсъжда от Министерство на образованието и науката на изявени учители идиректорина образователни институции задългогодишната им цялостна високопрофесионална трудовадейност и за приноса им в развитието на системата на предучилищното и училищното образование в България.

През 2020 година Регионално управление на образованието – Сливен номинира за присъждане на почетното отличие „Неофит Рилски“ следните учители и директори:

 

1. Ваня Няголова - главен учител по математика в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – Сливен;

2. Лъчезар Василев – старши учител по практическо обучение в Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ - Сливен;

3. Весела Паскалева – директор на Средно училище „Константин Константинов“ – Сливен;

4. Мадлена Георгиева – директор на Основно училище „Найден Геров“ – с. Гавраилово, общ. Сливен.

 

По традиция, в област Сливен грамотите „Неофит Рилски“ се връчват на наградените педагози на тържествен концерт, организиран от Община Сливен по повод 24 май. През настоящата година награждаването ще се проведе по-късно.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев