СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОПЕРАЦИИ И ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ В ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

...
21.05.2020 / 11:37

ОДМВР-Сливен: Близо 1200 нарушения на скоростта при операция по безопасност на движението.

 

От 13 до 21 май на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по контрол на скоростта, която е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Гладна дирекция „Национална полиция”. В периода на операцията екипи на Пътна полиция са засекли 1187 нарушения на скоростните режими. От тях 940 са регистрирани в Сливен и общината. В Котел, Нова Загора и Твърдица те са 240. Установени са 3 случая на управление над 100 км.ч. в населено място- скорост от 111 и 108 км.ч. в района на село Злати войвода и 141 км.ч. на входа на град Нова Загора.

Глобата, предвидена в закона, за това нарушение започва от 700 лева, като се увеличава в зависимост от регистрираната скорост, и лишаване от управление на МПС за срок от 3 месеца.

 

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм, в празничните и почивни дни от 22 до 25 май ще има засилено полицейско присъствие на територията на ОДМВР-Сливен. Планирани са редица операции по пътна безопасност, като основно ще се следи за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност. Ще се следи за опасно поведение при шофиране от абитуриенти, като на водачи, така и на пътници. Контролът по опазване на обществения ред и пътна безопасност, осъществяван по време на абитуриентските балове, ще бъде съобразен с извънредната епидемична обстановка.

 

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол ще са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Засилено полицейско присъствие ще има на автомагистрала „Тракия”, главните и общински пътища в областта.

Местата с най-честите нарушения на ограничението на скоростта са в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Гавраилово и село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе”, „Цар Симеон” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

 

 

21.05.2020 г. РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:

ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев