ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6,00 часа на 30 април до 6,00 часа на 4 май 2020 г.

...
04.05.2020 / 10:46

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните 30 април-3 май са извършени 1448 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установени са 24 случая на нарушаване на карантина- 23 на територията на РУ-Сливен и 1 за РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства. Полицейски служители са посетили 42 сигнала от граждани за неспазване на противоепидемичните мерки, при които на 30 април са съставени 24 акта по чл.209а от ЗЗ, на 1 май са съставени 19 акта по ЗАНН.

Производство и притежание на наркотици са установени при полицейска операция против наркоразпространението в Сливен и Котел.

От 1 до 3 май на територията на районите управления в Сливен и Котел са извършени множество проверки за установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. Лаборатория за производство на наркотици е разкрита на 1 май при извършване на процесуално-следствени действия в частен имот, намиращ се в село Градец. Полицейските служители хващат в момент на производство на синтетичен наркотик трима криминално проявени мъже от същото село. 33-годишният М.Б., Х.Х. на 35 години и С.Р. на 21 години са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. От имота са иззети прекурсори, вещества и предмети, свързани с производството на наркотични вещества. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Около 20,30 часа, на 1 май, в кв.“Речица“, при проверка на 28-годишния Й.А. полицейските служители са намерили и иззели суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Й.А. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. На 3 май в село Блатец е извършена проверка на 17-годишно момче от същото село, което е предало доброволно плик, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Непълнолетният младеж е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са хванати двама водачи на МПС, употребили наркотични вещества. 32-годишният М.И от село Глуфишево е установен в град Сливен да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на канабис и метамфетамин. 20-годишният Д.И. от село Кобиле, обл.Ямбол, е хванат в село Желю войвода, да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества- метамфетамин и канабис. Двамата са задържани за 24 часа. В РУ-Сливен са образувани бързи производства.

Водач с алкохол 2,11 промила е установен от полицейски служители на 2 май в град Сливен. В 21,13 часа е извършена проверка на 60-годишния В.К. от град Сливен, водач на лек автомобил „Опел Астра“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат - 2,11 промила. В.К. е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Нова Загора: 18-годишен младеж и две непълнолетни момчета на 17 и 15 години са откраднали лек автомобил от частен имот в село Стоил войвода. На 1 май е получен сигнал от собственика на лек автомобил „ВАЗ Нива“, че автомобилът е откраднат през нощта от дома му. След проведени издирвателни действия автомобилът е намерен изоставен в края на селото. Извършителите са установени и задържани. Те са момчета на 18 и 15 години от същото село и 17-годишно момче от село Караново. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев