250 ДУШИ В СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ПОДПОМОГНАТИ ПО ПРОГРАМАТА „ТОПЪЛ ОБЯД ДО ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ 2020”

...
30.04.2020 / 15:41

Агенцията за социално подпомагане одобри проект на Община Сливен по целева програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020”. Целта на проекта е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома в подкрепа на уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация заради пандемията, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Проектът е насочен към следните целеви групи:

- лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

- уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение;

- лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

По проекта ще бъде осигурено подпомагане на 250 лица в град Сливен. Обядът ще се предоставя до потребителите в работните дни за периода след 1 май до 19 юни 2020 година.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев