4 СИГНАЛА ЗА СТРУПВАНЕ НА ХОРА И МНОЖЕСТВО ПРОВЕРКИ НА ПОЛИЦИЯТА ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ, СЪСТАВЕНИ СА ОБЩО 30 АКТА

...
29.04.2020 / 10:09

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 716 проверки за спазване на карантина на територията на областта.

Няма установени случаи на нарушаване на карантина.

Полицейски служители са посетили 4 сигнала за струпване на хора и са извършили множество проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 30 акта, от които 22 по чл.209а от ЗЗ и 8 акта по ЗАНН.

Глоба с размер на 100 лева е наложена на 26-годишен мъж от село Бозаджии за хулиганство. На 27 април при преминаване през контролно-пропускателния пункт на “Самуиловско шосе“ 26-годишният С.В. не е пуснат да мине и е върнат от полицейските служители, вследствие на което е извършил непристойни действия спрямо полицейския екип, като е отправял обиди думи и ругатни. С.В. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Районен съд –Сливен му е наложил глоба в размер на 100 лева.

 

Котел: Криминалисти от полицейския участъка в село Градец за броени часове разкриха взломна кражба от частен имот в село Медвен. Сигналът е получен на 28 април от 67-годишния собственик. След извършения оглед и предприетите издирвателни действия за извършеното престъпление са задържани 22-годишният М.Г. и 19-годишната И.К. от село Градец. Те са проникнали с взлом във вилата и са извършили кражба на покъщнина и други предмети. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: В РУ-Сливен е започнато бързо производство за кражба на вещи от лек автомобил. На 28 април е задържан 35-годишния Б.Б. от Сливен, който е откраднал два броя аптечки за автомобил от „Фолксваген Транспортер“, паркиран на обособен паркинг в центъра на Сливен. Б.Б. е задържан за 24 часа. Сигналът е подаден от собственичката на автомобила.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 29 април, около 01,15 часа, е възникнал пожар в селскостопанска постройка, собственост на 31-годишен мъж в село Млекарево. Съобщението е получено в 01,23 часа, произшествието е ликвидирано в 03,05 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Унищожени са 100 кв.м. селскостопанска постройка, моторна фреза, моторен трион, фуражомелка, 2 кубика дърва за огрев и 20 пилета. Спасена е къщата и един едър рогат добитък. Причината за пожара е неправилно ползване на нагревателен уред, използван за отопление при отглеждане на пилета.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев