В ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОСТЪПВАТ СИГНАЛИ ЗА СТРУПВАНЕ НА ХОРА НА ЕДНО МЯСТО

...
28.04.2020 / 11:24

На денонощния телефон на Община Сливен продължават да постъпват сигнали за струпване на хора на едно място. За последното денонощие те са 15, съобщи на редовното заседание на Общинския кризисен щаб говорителят инж. Снежана Кънева. Едно е обаждането за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания. Няма сигнали завърнали се от чужбина граждани и нарушаване карантинен режим.

От полицията съобщиха, че обстановката е спокойна, без съществени сигнали за нарушения.

От днес, съобразно заповедта на министъра на здравеопазването, парковете и в Сливен се отварят за посещения, но при стриктни условия. Носенето на предпазни маски е задължително, спазването на дистанция от 2,5 метра и избягване докосването на повърхности. Забранено е използването на детски и спортни съоръжения и пясъчници, сядане на пейки, на тревата и организирането на пикник, събиране на деца и възрастни в групи, игри на деца в група и с общи играчки и употреба на алкохол на територията на парковете. Посещенията се разрешават от 9,30 до 18,30 часа на деца до 12 години, придружени от родителите или техни близки, но не повече от двама възрастни. Движението е двупосочно, по централните алеи, на дистанция от 2,5 метра помежду им. Щабът препоръчва да не се влиза в парковете, ако на тяхната територия има много хора, престоят да не е повече от 2 часа и изхвърлянето на отпадъци да става в контейнерите за смет извън парка.

Редът за посещенията ще се наблюдава от полицейските органи, от служители на общинската охранителна фирма, медицински лица и доброволци. Община Сливен остава в подкрепа на гражданите и призовава към самодисциплина и отговорност.

По данни на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването общо диагностицираните лица с коронавирус в Сливен са 43, от които 21 са активни. Излекуваните са 19 души, а починалите трима. Общият брой на карантинираните на територията на общината е 2370, като на 693 не е изтекъл периодът за наблюдение. В град Сливен под карантина са 599 души, в други населени места – 94.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев