ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
27.04.2020 / 12:06

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 24 до 26 април са извършени 872 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установени са 6 случая на нарушаване на карантина-5 за РУ-Сливен и 1 за РУ-нова Загора. Образувани са 1 бързо и 5 досъдебни производства.

Полицейски служители са посетили 33 сигнала за струпване на хора и са извършили множество проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени 105 акта по чл.209а от ЗЗ и 19 по ЗАНН.

Само за РУ-Сливен през почивните дни са установени 53 нарушения на противоепидемичните мерки, като 50 са за неносене на защитни маски, съставени са актове по чл.209а от ЗЗ. При проверка в кв.“Българка“ за струпване на хора са съставени 3 акта по чл.209а от ЗЗ.

Образувано е бързо производство за хулиганство срещу 32-годишния К.Т., който на 25 април груба е нарушил обществения ред и е извършил непристойни действия, като е отправял обидни думи, закани и заплахи към телевизионен екип, който е работил по репортаж в близост до квартал „Надежда“ в град Сливен. К.Т. е отведен РУ-Сливен и задържан за 24 часа.

 

Сливен: 100 килограма нелегален тютюн са иззети при акция на полицията в Сливен. На 24 април в резултат на работата на криминалисти от участък „Надежда“, по противодействие на нерегламентираната търговия с тютюневи изделия, е извършена проверка в складово помещение в индустриалната част на град Сливен. В помещението са намерени и иззети 10 чувала със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Полицейските служители са установили, че нелегалният тютюн е собственост на 28-годишната П.Ч. от град Сливен. По случая е образувано бързо производство.

 

Двама водачи, употребили алкохол, са установени от полицейски служители на територията на РУ-Сливен. На 25 април в местност „Терасите“ е извършена проверка на лек автомобил „ВАЗ“, управляван от 59-годишния М.М. от село Бяла паланка, общ.Твърдица. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба-1,97 промила. М.М. е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 26 април, около 01,00 часа, в село Чокоба, е извършена проверка на 25-годишния С.С, водач на лек автомобил „Тойота Ярис“. При проверката се установява, че С.С. управлява с концентрация на алкохол 1,54 промила. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия в дните 24-26 април.

 

Пожарникари от Твърдица спасиха домашни животни, пчелни кошери и две сгради при пожар в стопанска постройка в град Шивачево. Пожарът е възникнал на 25 април, около 13,20 часа, в имот, собственост на 67-годишен мъж. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано в 15,00 часа от два екипа на РСПБЗН- Твърдица. Унищожени са фураж, люцерна, 90 кв.м. покривна конструкция. Спасени са 2 сгради, 11 ярета, 20 пчелни кошера и други постройки. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталация на стопанската постройка.

 

Екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен и Котел са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Оказана е техническа помощ в три от случаите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев