75 ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА КАРАНТИНА СА ОБРАЗУВАНИ В ОДМВР-СЛИВЕН

...
24.04.2020 / 11:11

Съставени са 900 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщиха от ОДМВР. 75 досъдебни производства, от които 9 бързи, са образувани в Областната дирекция на МВР в Сливен от влизане в сила на Закона за мерките и действията при извънредно положение и въвеждане в страната на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19. За Сливен досъдебните производства са 61, 8 за Нова Загора, и по 3 в Котел и Твърдица. В ОДМВР-Сливен са предприети действия по завишаване на контрола по спазване на карантината. До момента са осъществени 19500 проверки. Анализът сочи, че едно лице е проверявано от 4 до 8 пъти за периода, при който е поставено под карантина. Продължава издирването на лица, подлежащи на карантина, издирват се контактни лица, установяват се реално пребиваващите на адрес в гъстонаселените райони.

Продължават проверките по спазването на противоепидемичните мерки по отношение носене на предпазни маски и струпване на хора, без да се спазва задължителната дистанция. Отработват се сигнали, подадени от граждани, за нарушения на мерките. Екипи с полицейски кучета и пешеходни патрули извършват обходи в района на ЖП гарата, парковете и централната градска част в град Сливен.

От началото на въвеждане на мерките до момента са съставени 950 акта по чл.209а от Закона за здравето, предимно за неносене на маски и неспазване на социална дистанция. Актовете в Сливен са 462, в Нова Загора 109, в Котел 247 и 90 в Твърдица.

Полицейски служители на РУ-Сливен са връчили 50 наказателни постановления, като наложените глоби са в размерна 300 лева.

Около 4000 декларации и документи се преглеждат и обработват на ден на контролно-пропускателните пунктове. От въвеждане на пропускателния режим не са допуснати да влязат и да излязат от град Сливен близо 9200 автомобила. През празничните дни на ден са обработвани средно по 3000 автомобила в двете посоки. От събраните декларации през тези дни са извършени проверки по 380, от тях 62 са с невярно съдържание. Извършените проверки са предимно по декларации с причина за пътуването „полагане на труд”. Четирима са регистрирани като безработни, останалите нямат трудови договори.

Контролът на КПП на вход и изход в град Сливен остава завишен. Пропускателният режим остава без промяна.

 

ОДМВР-Сливен апелира, да се спазват въведените противоепидемични мерки. Гражданите да бъдат отговорни към собственото си здраве и това на техните близки.

Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани всички законови средства.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев