ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи по време на Великденските празници

...
21.04.2020 / 10:54

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. За времето от 17 до 20 април са извършени 1269 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установени са 8 случая на нарушаване на карантина- 6 на територията на РУ-Сливен и 2 в Нова Загора.

Полицейски служители са посетили 95 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 169 акта, от тях 22 по ЗАНН и 147 по чл.209а от ЗЗ.

На територията на РУ-Сливен в дните 17-20 април са съставени 80 акта за неносене на предпазни маски. На територията на квартал „Надежда“ са посетени 53 сигнала за междусъседски скандали, струпване на хора, неправилно паркиране и силна музика. Отнети са 2 музикални уредби, съставени са 28 акта за неносене на маски. Служителите от участъка в квартала са съставили 18 акта по Закона за закрила на детето. Санкционирани са родителите на малолетни и непълнолетни деца, които са установени без придружител на обществени места след 22,00 часа. Продължава засиленото присъствие на полиция в квартала. Осъществява се контрол на входовете и изходите в квартал „Надежда“.

Установени са случаи на нарушаване мерките при преминаване през контролно-пропускателните пунктове, за което са образувани бързи производства. Три са случаите на опити да се заобиколят пунктовете по черни пътища. 36-годишен мъж е направил опит да премине, като в декларацията е посочил причина „полагане на труд“. При проверката се установява, че е регистриран в Бюрото по труда като безработен.

Проверките по събраните декларации при преминаване през КПП в град Сливен продължават.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили служители на РУ-Сливен през почивните дни. На 18 април служители на участък „Надежда“ са задържали 23-годишна жена на ул.“Кара Кольо“. В нея са намерени и иззети две пликчета, съдържащи метамфетамин. 23-годишната Я.К. е задържана за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 20 април, около 05,25 часа, на ул.“Янко Сакъзов“ е извършена полицейска проверка на 31-годишния С.С. като в него е намерено и иззето пликче, съдържащо метамфетамин. С.С. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Криминалисти на участък „Запад“ са задържали двама мъже за причиняване на телесна повреда. Сигналът е подаден на 19 април за пострадал мъж на 49 години при сбиване в село Младово. На 17 април е възникнал конфликт, който е прераснал в сбиване между пострадалия и двама мъже на 24 и 19 години от същото село. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Сливен с черепно-мозъчна травма. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач на товарен автомобил е хванат да управлява с концентрация на алкохол 2,35 промила. На 20 април, около 00,35 часа, в село Драгоданово е извършена проверка на 38-годишния В.С. от село Зимница, водач на товарен автомобил „Мицубиши“. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 2,35 промила.

В.С. е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Водач с алкохол 1,77 промила е установен от полицейски екип на 20 април в село Стоил войвода. Около 00,30 часа е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 37-годишния Н.К. от село Сърнево, общ.Раднево. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,77 промила. По случая е бързо производство.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са установили водач на лек автомобил с алкохол 1,69 промила. На 20 април, около 01,00 часа,в село Бяла паланка е извършена проверка на 32-годишния И.Х. от същото село, водач на лек автомобил „Опел Астра“. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,69 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев