В СЛИВЕН ИМА ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ КОРОНАВИРУС

...
21.04.2020 / 09:19

В Сливен двама заразени с COVID -19 са излекувани, съобщи генерал Мутафчийски във вторник сутринта.

51 са новите случаи на коронавирус за денонощието. 16 от тях са в болница. Общо 966 са установените до момента у нас, съобщи на брифинг на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

 

Увеличението на инфектираните спрямо вчерашния ден е с 5,6%. Активни са 752.

 

22 от заразените са в София. В ИСУЛ са 5, в Пирогов – 2, във ВМА 1. Амбулаторни са 14 души.

 

Плевен бележи съществен ръст с 19 заболели, в Бургас са 5 с трима онкоболни, в Кюстендил – 2, Смолян, Сливен и Хасково по 1.

 

Четирима нови заразени има сред медицинския персонал, с което общият брой става 80. Във ВМА има двама – лекар и мед. сестра от интензивен сектор на Инфекциозна клиника. В ИСУЛ и в болницата в Хасково по една медицинска сестра.

 

170 са излекуваните. Трима са новите изписани пациенти – двама в Сливен и 1 амбулаторен. Средната възраст на излекуваните е 47 г.

 

Починали са двама души. В болница „Св. София“ – мъж на 71 години с придружаващи заболявания и пациент от ВМА, със сърдечна недостатъчност и белодробни заболявания. Средната възраст на починалите е 64,5 г.

 

268 души са в болници, 34 от тях са в интензивни отделения.

 

София остава най-голямото огнище с 556 случая, 144 от тях са в болница, 22 в интензивни отделения.

 

Личните лекари ще определят графика за имунизации на децата в консултациите, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. С определянето на дни за тях се избягва необходимостта от създаване на зелен коридор.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев