РЕЗУЛТАТИ ОТ РАБОТАТА НА ОДМВР-СЛИВЕН ПО СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

...
16.04.2020 / 15:39

Връчени наказателни постановления и установени декларации с невярно съдържание

 

Днес бяха връчени първите наказателни постановления за нарушаване на противоепидемичните мерки по чл.209а от ЗЗ в град Сливен. Наложените глоби са в размер на 300 лева. Полицейски служители на участък „Надежда” връчиха днес постановления на няколко жители на квартала. Четирима от тях си получиха постановленията при преминавана през контролно-пропускателния пункт. От началото на тази седмица са съставени 178 акта за неспазване на противоепидемичните мерки в Сливен.

За цялата област, от обявяване на извънредното положение до днес, са образувани 61 досъдебни производства за неспазване на карантина. До момента има две осъдителни присъди.

Проверките за неспазване на карантина продължават и през почивните дни.

 

Извършени са проверки на 382 декларации, иззети на контролно-пропускателните пунктове в Сливен. Проверявани са декларации за месторабота. В 54 от тях са декларирани неверни данни. За 50 е установено, че не са назначени на трудов договор в предприятието или фирмата, която са посочили в декларацията, 4 са регистрирани в Бюрото по труда като безработни. По всички случаи са започнати проверки, като събраните материали ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Продължат проверките по иззетите декларации.

Средно на ден през 7-те контролно-пропускателни пункта на вход и изход в град Сливен преминават около 4000 автомобила. Всеки, който напуска или влиза в областния град трябва да представи декларация за причината на пътуване и да приложи необходимите документи, съобразно причината. В декларацията всеки заявява, че е запознат с наказателната отговорност, която носи по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев