ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

...
16.04.2020 / 12:01

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия голям християнски празни-Великден, както и свързаните с него почивни дни в ОДМВР-Сливен е създадена организация, съобразена с извънредното положение и въведените противоепидемични мерки.

 

В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско присъствие и контрол в района на храмовете в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Ще се осъществява денонощен контрол с оглед опазване на обществения ред, недопускане извършването на криминални престъпления и спазване на противоепидемичните мерки.

 

Екипи на Пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използване всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения на най-натоварените участъци в градовете, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия. В дните 17-20 април са предвидени специализирани операции по установяване на неправоспособни водачи, както и за употреба на алкохол и наркотици.

 

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен са извършили проверки във всички християнски храмове на територията на областта. Изготвени са предписания за пожарна безопасност, проверени са противопожарните уредите и техническите средства, указателните табели за своевременна евакуация, проведен е инструктаж на служителите в храмовете. На Великден ще има дежурни екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица в района на храмовете. Предвидени са мобилни противопожарни екипи на 17 и 18 април от 10 до 18 часа в общинските центрове. РДПБЗН-Сливен ще подпомага работата на полицейските служители.

 

Завишен остава контролът по спазване на противоепидемичните мерки, спазване на карантина, струпване на хора, незаконна търговка дейност.

 

Контролът на вход и изход в град Сливен остава засилен. През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска само при доказана необходимост.

 

На вход и изход в град Сливен има обособени 7 КПП:

 

КПП на бул. „Цар Симеон“, след кръстовището в посока Ямбол

 

КПП на бул. „Банско шосе”, до бензиностанция „Шел“

 

КПП на бул. „Бургаско шосе”, малко след бензиностанция „Петрол”

 

КПП на пътя за село Бяла, след бензиностанция „Лукойл”

 

КПП на „Ичеренско шосе”, след „Андреева чешма”

 

КПП на „Самуиловско шосе“, до Товарни превози

 

КПП на пътя за с. Чинтулово, преди ЖП прелеза

 

Контролни пунктове има на вход и изход на квартал „Шести” в Нова Загора и в село Градец.

 

Остава и КПП на вход и изход в квартал ”Надежда” в град Сливен.

 

Полицейските екипи на ОДМВР-Сливен, които следят за спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.

 

За гарантиране спазване на въведените мерките ще бъдат прилагани всички законови средства.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

АВЕ-СЛИВЕН: ОСТАНИ ВКЪЩИ!

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев