НАКАЗАНИЯ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

...
15.04.2020 / 10:23

За 24 часа в Сливен - 73 акта за неносене на маски и 10 за струпване на повече от двама души, съобщиха от пресслужбата на Община Сливен.

 

През последните 24 часа са образувани две досъдебни производства за неспазване на карантина, съобщиха от Районното управление на полицията в Сливен по време на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб. Съставени са 73 акта на граждани, които не носят предпазни маски и 10 – за събирания на повече от двама възрастни на едно място. Проверките и санкциите за неизпълнение на мерките, наложени за ограничаване разпространението на коронавирус, продължават.

 

На денонощния телефон, обявен от Община Сливен, не са постъпили сигнали за пристигнали граждани от чужбина и за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания. Регистрирано е едно обаждане за нарушаване на карантина от майка и дете.

 

Продължават сигналите за струпване на повече хора за възрастни, отколкото за деца.

 

Кметът Стефан Радев призова нарушителите към по-голяма отговорност, за още малко търпение в името на собственото здраве и това на техните близки и приятели.

 

„От Националния оперативен щаб непрекъснато ни информират, че наближаваме пика на епидемията и повече от всякога трябва да се мобилизираме. Предпазните мерки са особено необходими и тяхното пренебрегване може само да продължи положението. Нека докажем, че заедно можем да се справим, но с високо самосъзнание и дисциплина“, каза Стефан Радев.

 

Кооперативните пазари и цветните борси няма да работят от 16 април до второ нареждане, в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването, припомнят от щаба.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

АВЕ-СЛИВЕН: ОСТАНИ ВКЪЩИ!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев