ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6,00 часа на 10 април до 6,00 часа на 13 април 2020 г.

...
13.04.2020 / 10:42

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните 10-12 април са извършили 1828 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 7 случая на нарушаване на карантина- 5 в Сливен и 2 в Нова Загора.

Полицейски служители са посетили 56 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 91 акта, от тях 35 по чл.209а по ЗЗ и 56 по ЗАНН.

Около 22,00 часа на 9 април служители от участък „Надежда“ са посетили сигнал за струпване на хора и извършване на непристойни действия в центъра на квартала. При пристигане на полицейските служители хората са се разпръснали. Лицата са установени след като са разпознати от излъчен от тях клип в социалните мрежи. На шестима са съставени актове по чл.209а от Закона за Здравето.

На 10 април неправоспособен водач-мъж на 25 години от град Карнобат, се е опитал да премине през КПП на бул.“Самуиловско шосе“ на изхода на Сливен. Той не е спрял за проверка, увеличил е скоростта и е направил опит да избяга. След кратко преследване е спрян и задържан. Полицейските служители са установили, че водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.

На 11 април 21-годишен водач на лек автомобил е преминал, без да спре за проверка, на КПП на бул.“Цар Симеон“, в посока към Сливен. Мъжът е последван и задържан в квартал „Надежда“. Срещу него е образувано бързо производство.

 

Котел: Полицейски служители от участък „Ябланово“ при РУ-Котел са задържали 35-годишен мъж за причиняване на телесна повреда. На 12 април е получен сигнал за пострадал 42-годишен мъж в село Тича. Около 09,30 часа той е бил намушкан с остър предмет в областта на гърдите. Прегледан е в ЦСМП-Котел, след което е транспортиран до МБАЛ-Сливен и настанен за лечение, без опасност за живота. След проведените незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 35-годишният И.И. криминално проявен от село Остра могила, общ.Котел. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Водач с алкохол 1,32 промила е причинил пътно произшествия, като се е ударил в паркиран лек автомобил в село Езеро. Инцидентът е станал на 10 април около 20,05 часа. 67-годишният С.Щ., от същото село, при движение с лек автомобил „Сеат Ибиза“ е загубил управление, напуснал е пътното платно и се е ударил в паркиран лек автомобил „Фолксваген Голф“. От произшествието няма пострадали. Причинени са значителни материални щети по двата автомобила. Пробата за употреба на алкохол на С.Щ. е показала положителен резултат 1,32 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: 24-годишна жена, която управлява след употреба на наркотици, е установена от екип на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен. На 11 април, около 21,50 часа, на ул.“Елисавета Багряна“ е извършена проверка на лек автомобил „Форд КА“, управляван от 24-годишната А.Р. от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за марихуана. По случая е образувано бързо производство.

Водач, употребил алкохол над 1,2 промила, е установен от полицейски служители в Сливен. На 11 април в 19,00 часа в кв.“Речица“ е спрян за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от 44-годишния В.И. от Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показал положителен резултат 1,34 промила. По случая е образувано бързо производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев