ОТ 13 АПРИЛ ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗКРИВА ТЕЛЕФОНИ КЪМ ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА ЗА СИГНАЛИ ЗА ХОРА В НУЖДА

...
10.04.2020 / 16:44

Три телефона към хранителната банка разкрива Община Сливен, на които хората в нужда могат да подават сигнали за продукти от първа необходимост. Сигналите ще се приемат от 13 април - понеделник, всеки делничен ден от 8 до 17 часа на телефони: 0888 52 38 39, 0887 51 55 63 и 0878 81 30 48. Лицата, които желаят да получат хранителен пакет, трябва да са с постоянен или настоящ адрес на територията на общината и да отговарят на поне едно от следните условия:

 

1. Лица поставени под задължителна карантина с ниски доходи или без близки, които да се грижат за тях.

 

2. Лица, регистрирани в ТД „Бюро по труда“ Сливен след 13 март 2020 г., без право на обезщетение или загубили трудовата си заетост поради извънредното положение.

 

3. Лица без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки или лица, които да се грижат за тях.

 

4. Семейства, които имат доход на член от семейството по-нисък или равен на 150 лева, определен на база гарантирания минимален доход за страната за 2020 г., умножен с коефициент 2,00 / т. е. 2х75 лева/.

 

5. Бездомни лица.

 

Освен на посочените телефони, заявки могат да се подават и чрез попълнено заявление-декларация по електронен път в община Сливен на електронен адрес : rhristova@sliven.bg, или на място - в Центъра за административно обслужване на граждани – гише № 8.

 

Комисия ще разглежда подадените документи, ще извършва проверка за достоверността на сигналите и ще подготвя списъци на правоимащите лица.

 

,,На прага сме на един от най-светлите християнски празници. Нека заедно помогнем на хората, останали без работа и доходи заради кризата в момента. Да не забравяме, че това положение е временно, да мислим позитивно за по-добрите дни, които ще настъпят. Благодаря на всички граждани, фирми и организации, които тази седмица дариха хранителни продукти, които ще можем да разпределим на най-нуждаещите се”, коментира кметът Стефан Радев.

 

По негова инициатива и във връзка с множеството сигнали на хора в затруднено положение, останали без работа или поставени под карантина, Община Сливен организира кампания „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка. Тя е част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Към нея бяха разкрити телефони, на които гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи: 1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети, както и консерви и други пакетирани хранителни продукти, които са в срок на годност.

 

Заявлението може да бъде изтеглено от прикачения файл.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

АВЕ -СЛИВЕН: ОСТАНИ ВКЪЩИ!

Прикачени файлове към новината

... [22.2KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев