50 ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА ОБРАЗУВАНИ В ОДМВР-СЛИВЕН

...
10.04.2020 / 10:13

От началото на въведените в страната противоепидемични мерки във връзка с разпространението на COVID-19 и влизане в сила на Закона за мерките и действията при извънредно положение в Областната дирекция на МВР в Сливен са образувани 50 досъдебни производства, от които 5 бързи. Съставени са 44 акта по чл.209а от Закона за здравето и 206 по Закона за административните нарушения и наказания.

В резултат на денонощната работа на полицейските екипи и отдел „Разследване” по осъществяване контрол на въведените мерки са установени множество случаи на нарушаване на карантина и други, свързани с противоепидемичните мерки. При работата по досъдебните производства, като и при осъществяване на контролната дейност, полицейските служители са в непосредствен контакт с лица под карантина и в пряка опасност за здравето си. Средно на ден се извършват над 500 проверки по домовете на хора в риск, издирват се контактни лица, установяват се такива, които са се завърнали от чужбина и подлежат на карантина. Около 4500 декларации и документи се преглеждат и обработват на ден на контролно-пропускателните пунктове.

Освен дейностите по контрол във връзка с разпространението на COVID-19, в които са ангажирани голяма част от полицейските служителите, в ОДМВР-Сливен се работи по всички сигнали за извършени престъпления, осъществяват се операции по пътна безопасност и противодействие на битовата престъпност. Извършва се контрол на криминалния контингент, обходи по опазване на селскостопанската продукция и наблюдение на самотноживеещи възрастни хора в малките населени места.

ОДМВР-Сливен апелира към гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към собственото си здраве и това на техните близки.

Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани всички законови средства.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

АВЕ -СЛИВЕН: ОСТАНИ ВКЪЩИ!

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев