ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

...
10.04.2020 / 09:59

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 319 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установен един случай на нарушаване на карантина в Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители са посетили 21 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 16 акта, от тях 6 по чл. 209а по ЗЗ и 10 по ЗАНН.

 

Сливен: На 9 април в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство срещу жена на 24 години. От извършените процесуално-следствени действия се установява, че Е.Х. от Сливен системно се занимава с просия на територията на града. По случая работят служители на участък „Надежда“, група „Охрана на обществения ред“ и отдел „Разследване“.

 

Трима са задържани за кражба на лек автомобил, броени часове след получаване на сигнала. На 8 април служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен започват работа по заявление за кражба на лек автомобил „ВАЗ“. Автомобилът е собственост на 58-годишна жена от Сливен, паркиран в квартал „Даме Груев“. След предприетите издирвателни действия, няколко часа след получаване на сигнала, автомобилът е намерен. За извършеното престъпление са задържани трима криминално проявени мъже на 21, 20 и 19 години от Сливен. Работата по досъдебното производство продължава.

 

ОД-МВР-Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев