ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ЗА ДЕНОНОЩИЕТО

...
09.04.2020 / 12:17

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 661 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения на карантина.

 

Полицейски служители са посетили 6 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 27 акта, от тях 3 по чл.209а по ЗЗ и 24 по ЗАНН.

 

Около 21:00 часа служители от участък „Надежда“ са посетили сигнал за струпване на хора и силна музика в квартала. При пристигане на полицейските служители, събралите се жители на квартала са се разпръснали. Има един задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливин: На 8 април, около 17:00 часа, в РУ-Сливен, е получен сигнал за намерен предмет, за който се предполага, че е част от взривен механизъм. Въпросният предмет е намерен зад жилищен блок на бул.“Хаджи Димитър“ в град Сливен. Следван е протоколът, като районът е отцепен и на място е пристигнал екип на ДОТИ-Бургас. Предметът е иззет и е назначена експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Лек автомобил „ВАЗ 21061“ е бил откраднат вчера от обособен паркинг в сливенския квартал „Даме Груев“. Сигналът е подаден на 8 април от 58-годишната собственичка. Извършен е оглед, разпитани са свидетели, образувано е досъдебно производство.

 

Твърдица: На 8 април в РУ- Твърдица е получен сигнал за кражба от пункт за изкупуване на билки. За времето от 7 до 8 април са откраднати 6 чувала с билки. Нанесената щета се установява. По случая има задържани, като тяхната съпричастност към случая е в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев