ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

...
08.04.2020 / 11:21

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 730 проверки за спазване на карантината на територията на областта. РУ-Сливен – 501, РУ-Нова Загора –109, РУ-Котел –97, РУ-Твърдица –23. Образувано е 1 досъдебно производство за неспазване на карантина по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура. Нарушението е установено в град Сливен.

 

Полицейски служители са посетили 15 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени 25 акта по ЗАНН.

 

Сливен: Криминалисти на участък „Запад“ работят по случай на причинена телесна повреда. На 6 април, в 21,00 часа, в село Стара река, след сбиване е причинена телесна повреда на 61-годишен мъж от село Светославци, общ.Елена. След проведените издирвателни действия в РУ-Сливен са задържани двама мъже. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по установен случай на неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. На 7 април при проверка в имот, намиращ се в местност „Терасите“ край Сливен, е установено неправомерно присъединяване. Вила, собственост и обитавана от 68-годишен мъж, е захранвана с ел.енергия, която не минава през електромер и не се отчита консумираната. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ работят по сигнал за престъпление против финансовата система. На 6 април е получен сигнал за прокаран в обръщение подправен паричен знак-банкнота с номинал 50 щатски долара. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора работят по сигнал за незаконна сеч в

 

землището на село Омарчево. За времето от 2 до 4 април са отсечени дървета от горския фонд. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев