ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

...
07.04.2020 / 10:38

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 240 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Образувани са 2 бързи и 1 досъдебно производство по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура. Нарушенията са установени на територията на РУ- Сливен.

Полицейски служители са посетили 23 сигнала за струпване на хора, извършени са проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени 6 акта по чл. 209а от ЗЗ и 21 акта по ЗАНН.

Сливен: 30-годишна жена е задържана за притежание на наркотици. На 6 април, около 19,10 часа, при осъществяване на патрулна дейност, от служители на участък „Петолъчка“, в сливенския квартал „Клуцохор“ е извършена проверка на 30-годишната А.Д. от град Сливен. Тя доброволно е предала пликче, съдържащо жълто кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти на участък „Петолъчка“ при РУ-Сливен работят по случай на причинена лека телесна повреда на длъжностно лице. Около 16,00 часа на 6 април служител в Държавно горско стопанство-Сливен е бил нападнат от лице, за което има съмнения, че е извършвало незаконна сеч в района на горска местност, над село Сотиря. Горският служител е ударен в гърдите, докато изпълнява служебните си задължения, като му е причинена лека телесна повреда. По случая има задържан.

Образувано е досъдебно производство.

Котел: Кражба от частен имот в село Градец разследват служители на РУ-Котел. На 6 април 41-годишен мъж е подал заявление за кражба от дома му в кв.“Запад“. Неизвестен извършител е откраднал телевизор, ел.инструменти и 4 броя тонколони. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев