БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ЩЕ ПРЕДОСТАВИ ХРАНИТЕЛНИ ПАКЕТИ НА 937 ДУШИ В СЛЕДВАЩИТЕ ДЕСЕТ ДНИ

...
06.04.2020 / 08:33

Българският Червен кръст – Сливен от днес до 16 април поетапно ще предостави индивидуални хранителни пакети на 937 души, определени от Агенцията за социално подпомагане.

Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг, съдържат 16 вида продукти - брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Кампанията се реализира в партньорство с Агенцията за социално подпомагане, която е идентифицирала следните допълнителни целеви групи:

• Лица, получаващи топъл обяд от общини, чийто договори по ОПЗ приключват през периода през от 1 януари 2020 г. до 30 април2020 г. ;

• Възрастни хора над 65 години, живеещи сами, които съгласно препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса са определени като рискова от заразяване група и им е препоръчано да не излизат от домовете си;

• Лица, попадащи в обхвата на процедурата „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по ОППЧР 2014 – 2020 г.;

• Хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, в т.ч., които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина.

Хранителните пакети ще се предоставят от служители и доброволци на БЧК по домовете на хората.

По време на започващото допълнително раздаване на хранителни помощи ще бъдат предоставени и информационни материали, съдържащи препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

 

6 април 2020 г. Д-р Моника Сярова – директор на секретариата

ОС на БЧК - Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев