БЕЗ СЪЩЕСТВЕНИ НАРУШЕНИЯ НА МЕРКИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ В ОБЩИНА СЛИВЕН

...
02.04.2020 / 13:34

Към момента на територията на община Сливен не са отчетени сериозни нарушения във връзка с предприетите мерки за социална изолация, стана ясно на провелото се днес заседание на Общинския кризисен щаб. Предписанията бяха наложени като превенция срещу разпространението на новия коронавирус.

 

В сравнение с миналата седмица, се наблюдава значителен спад на подадените сигнали за груби нарушения във връзка със ситуацията. Обработените до момента са 40, предимно от общ и информативен характер, като 14 от тях са подадени на тел. 112 и 7 на денонощния общински телефон 044/663 066.

 

Три образувани досъдебни производства за неспазване на наложената карантина, отчетоха от полицията.

 

Общо 5 са доказаните случаи на заболели с коронавирус към момента на територията на общината. Всички те са настанени в Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. По данни на РЗИ от началото на извънредното положение до 1 април общият брой на карантинираните лица е 1014, от които 789 – в Сливен, а 225 – в населени места. 962-ма от тях са пристигнали от чужбина, 52 са случаите на контакти със заразени лица. На част от общия брой е изтекъл карантинният период, а 603-ма души все още са под карантина. 488 са в Сливен и 115-в други населени места.

 

Продължават дезинфекцията и обработката с препарати в града, Общинска охрана и СОТ, заедно с органите на МВР, следят за спазването на предписанията. Дезинфектанти, предпазно облекло и маски получиха и кметствата на малките населени места в общината.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Аве -Сливен: Остани вкъщи!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев