ОБЩИНА СЛИВЕН ОТМЕНЯ ВСИЧКИ СЪБИТИЯ ОТ КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР ДА КРАЯ НА МАЙ

...
02.04.2020 / 13:21

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и вероятността за неговото удължаване, Община Сливен отменя всички събития от културния календар до края на месец май. За следващата година се отменят традиционни прояви като Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон” /в партньроство с Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен/ и Деветият парад на ретро автомобили /в партньроство с Клуб за ретро автомобили „Туида Класик“-Сливен/.

 

Отменят се всички прояви от програмата на едно от най-мащабните за календара събития – Майски празници на културата „Сливенски огньове”. За първи път в историята му се отменя и тазгодишното издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. За организаторите е от особена важност да се съхранят живота и здравето на малките артисти, както от нашата страна, така и от осемте държави, които трябваше да дойдат в Сливен в края на май и да ни направят съпричастни към културата и фолклорните традиции на техните страни.

 

XXI издание на Националния фестивал на детската книга ще се състои в подходящо време до края на годината.

 

Приключи събирането на материалите за участие в Осмото издание на Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов“, които ще бъдат съхранени и журирани през втората половина на годината, а наградата на името на големия български поет ще бъде връчена по повод 26 октомври, Димитровден – празника на Сливен.

 

До 30 септември се удължава срокът за събиране на творби за участие в Националния ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“, посветен на 180-годишнината от рождението на сливенския войвода и борец за свобода Хаджи Димитър. Наградите ще бъдат връчени на церемония в рамките на програмата за отбелязване на празника на Сливен – Димитровден.

 

Община Сливен предприема всички тези мерки с цел да бъдат опазени животът и здравето на всички участници, артисти и многобройната публика, която ежегодно посещава събитията в нашия град през май.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Аве -Сливен: Остани вкъщи!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев