ОСИГУРЕНИ СА ДЕЗИНФЕКТАНТИ, ПРЕДПАЗНО ОБЛЕКЛО И МАСКИ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В ОБЩИНА СЛИВЕН

...
01.04.2020 / 10:17

Намаляват сигналите от граждани за нарушаване на мерките във връзка с неразпространението на коронавирус в община Сливен, стана ясно от редовното заседание на Общинския кризисен щаб. В понеделник и вторник са регистирани обаждания на горещия телефон 044/663 066 за завърнали се от чужбина граждани, други – за струпване на хора в градинки, пред жилищни блокове и местности, като във вторник обажданията са по-малко от тези на 31 март. Също така хората сигнализират и за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания и липса на дезинфекция в хранителни магазини и други обекти. Всички сигнали са проверени.

 

Две досъдебни производства са образувани за нарушаване на наложена карантина през изминалото денонощие. Отнета е една шофьорска книжка и глоба за водач, нарушил забраната за преминаване в участъка от стария фуражен завод до кв.“Дебела кория“. Пътят беше затворен във връзка с позиционирането на контролно-пропускателните пунктове от страна на сливенската полиция.

По-голямата част от кметствата в общината са получили дезинфектант, предпазно облекло и маски. Днес ще бъде доставено и на всички останали.

 

Кметът Стефан Радев благодари на всички, които проявяват гражданска позиция и са приели сериозно мерките за безопасност. Според него в трудни моменти като този проличава способността за мобилизация и самодисциплина на всеки човек, което помага за по-успешното справяне със ситуацията.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев