ЧАТБОТЪТ СКИЛИ - ВЕЧЕ НА САЙТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
27.03.2020 / 16:41

Чатбот платформата Скили беше предоставена безплатно на Община Сливен от българска IT компания, която я разработи по повод пандемията от Ковид 19. Чатботът отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и др.

 

Продуктът е създаден на английски и на български език. На едно място събира статии, инфографики, презентации, видеа и възможност за общуване с чатбот.

 

В страницата на Община Сливен чатботът е позициониран в раздел „Важна информация за COVID-19”, в посочения по-долу линк. От фирмата добавят и данни конкретно за Сливен.

 

https://sliven.skillythebot.com/chatbot

 

Информацията в платформата е събрана от Световната здравна организация и Българското здравно министерство. Чрез въпроси и отговори дава възможност човек да провери дали състоянието му отговаря на симптомите на COVID-19.

 

От компанията уточняват, че чатботът не изпълнява функциите на лекар. Той отговаря на въпроси на гражданите, ориентира ги и дава само първоначална оценка и казва: “обадете се на лекар, ако имате симптоми". Работата по платформата е започнала по време на пика на заболяването в Китай.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев