350 ДУШИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА СА ПОСТАВЕНИ ПОД КАРАНТИНА

...
27.03.2020 / 10:23

Продължава изпълнението на предприетите мерки от началото на извънредното положение на територията на община Сливен. Със заповед на министъра на здравеопазването от вчера, те се удължават до 12 април, включително.

 

На състоялото се днешно заседание на Общинския кризисен щаб не бяха отчетени груби нарушения, свързани с указанията и предписанията за неразпространение на заразата.

 

От полицията припомниха, че промяната на местоположението на контролно-пропускателните пунктове в Сливен за по-голямо улеснение на пътуващите, е влязла в сила от снощи. Пунктовете са разположени както следва:

 

КПП-то на бул. „Цар Симеон“ до тролейбусното депо е преместено след кръстовището в посока Ямбол. В тази връзка от полицията уточниха, че за целта се затваря за движение улица „Индустриална“ - от бившия фуражен завод до кв. „Дебелата кория“.

 

КПП-то на бул. „Стефан Караджа“ е изместено на „Самуиловско шосе“.

 

КПП-то до КАТ е позиционирано до бензиностанция „Шел“.

 

Поставен е и нов пункт на пътя за с. Чинтулово.

 

Предвижда се и осигуряването на химически тоалетни.

 

Продължава и засиленото полицейско присъствие в квартал „Надежда“. Има няколко образувани досъдебни производства на лица, които не спазват предписаните мерки.

 

Общо 350 са лицата на територията на общината, които са поставени под карантина. Към този момент в Сливен има един доказан случай на заболял с коронавирус.

 

Продължава дезинфекцията и обработката с препарати в града, Общинска охрана и СОТ, заедно с органите на МВР, следят за спазването на предписанията.

 

„Нека да бъдем спокойни, дисциплинирани, да се придържаме към стриктно спазване на мерките, за опазване, както на нашето здраве, така и на близките ни“, заяви кметът Стефан Радев. Той отправи апел към гражданите, когато се налага да излизат, да спазват дистанция, както и да подават сигнали за струпване на хора и за лица, пристигащи от определени за рискови държави на денонощния общински телефон 044/663 066.

 

27.03.2020 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев