ПАЦИЕНТЪТ С КОРОНАВИРУС ОТ СЛИВЕН Е НАСТАНЕН В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕСТИ

...
26.03.2020 / 10:56

Пациентът от Сливен, дал положителна проба за коронавирус, е настанен в Отделението по инфекциозни болести на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, стана ясно от днешното заседание на Общинския кризисен щаб. Отделението е обособено за прием само на хора, заразени с COVID-19.

 

„РЗИ-Сливен започна епидемиологично проучване за контактите на пациента преди да бъде поставен под карантина, за която няма данни да е нарушавал. Хората ще бъдат предупредени и поставени под карантина. Пациентът е изолиран, но ние продължаваме да работим”, каза д-р Петя Балулова – директор на РЗИ-Сливен.

 

„Благодарение на добрата организация в болницата и Центъра за спешна медицинска помощ няма лица, поставени под риск по време на приемането на пациента”, каза още д-р Балулова. Тя подчерта, че предприетите мерки проработват и благодари на всички институции за съдействието, което оказват за овладяване на ситуацията, както и за проявената съпричасност от цялото общество.

 

Д-р Балулова призова пациентите да се обръщат за консултация към личните си лекари по телефона, а към спешния център – само при животозастрашаващи ситуации. Тя каза още, че е много важно хората, които се разболеят, да информират здравните власти за всичките си контакти, за да се вземат мерки за тяхна защита.

 

„Ситуацията не е нова. Същата е, в която бяхме и досега. Бяхме подготвени за случаи на заболели с коронавирус. Мерките трябва да се спазват още по-стриктно. Трябва да се спазва социална дистанция и да се запази спокойствие, защото всички заедно ще преодолеем настоящото положение с отговорност и без паника“, каза кметът Стефан Радев.

 

Община Сливен продължава с изпълнението на мерките и указанията за неразпространение на заразата. Извършва се дезинфекция на критичните точки, Общинска охрана и СОТ, заедно с органите на МВР, следят за спазването на предписанията. Отново се призовават гражданите, когато се налага да излизат, да спазват дистанция, както и да подават сигнали за струпване на хора, работещи заведения и за лица, пристигащи от определени за рискови държави на денонощния общински телефон 044/663 066.

 

 

 

26.03.2020 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев