МВР ДАДЕ УКАЗАНИЯ ЗА ПРОПУСКА С ПРИОРИТЕТ ПРЕЗ КПП В ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ

...
25.03.2020 / 12:13

През контролно-пропускателните пунктове, разкрити на входа и изхода на областните градове, ще бъдат пропускани с приоритет работници и служители в някои търговски обекти, дружества и професионални колегии, които предоставят стоки и услуги от първа необходимост за гражданите. Главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов даде писмени указания за приоритетния пропуск, който е съобразен с разпоредените противоепидемични мерки в заповед №143 на здравния министър от 20 март 2020 г.

 

На изградените КПП ще се пропускат с приоритет служители на хранителните вериги и аптеките, както и тези, които извършват доставки на хранителни продукти и лекарства; служители на „В и К“, електроснабдителните и топлоснабдителните компании, както и на фирми, извършващи ремонт. Приоритетно ще се пропускат и адвокатите, като те трябва да удостоверяват целта на пътуването си с адвокатска карта и декларация.

 

Неотложността на пътуването може да се удостоверява със: служебна бележка, издадена от работодателя, или друг служебен документ (служебна карта, пропуск), или медицински документ, или документ за самоличност, или декларация, публикувана на сайта на МВР. Образец на декларацията може да се изтегли още от сайта на областната администрация и на ОД на МВР – Сливен.

 

В ОД на МВР – Сливен е създадена необходимата организация в изпълнение на указанията на Главния секретар на министерството.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев