В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРЕДПРИЕТИТЕ МЕРКИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

...
23.03.2020 / 11:04

„Радвам се, че жителите на община Сливен си дават сметка за сериозната и сложна обстановка, в която се намираме. В града ни се наблюдава завишена социална изолираност, която е необходима за ограничаване на разпространението на коронавирус“, заяви днес кметът Стефан Радев на редовното заседание на Общинския кризисен щаб. До този момент няма потвърден случай на заразен с вируса на територията на Община Сливен.

 

„Мерките, които ежедневно ни се налага да предприемаме, са необходими за опазване здравето на хората, което е най-важно“, подчерта кметът Радев.

 

87 са лицата, поставени под пълна карантина по предписание на РЗИ-Сливен. На част от тях наложената мярка е изтекла вчера, на други изтича днес. Образувани са три бързи досъдебни производство за неспазване на наложена карантина.

 

Трима жители на кв. „Надежда“ са задържани за неспазване на ограничителните мерки и указания и са образувани досъдебни производства, отчетоха от полицията в Сливен.

 

Не се наблюдават сериозни проблеми и груби нарушения във връзка с организираните контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите от Сливен, организирани от полицията. Мярката беше наложена от Националния кризисен щаб. Градът може да се напуска само при неотложни случаи - ако се ходи на работа в друго населено място, по здравословни причини, при завръщане по настоящ или постоянен адрес. Това трябва да се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност.

 

В рамките на днешното заседание стана ясно, че закупените от Община Сливен 200 бързи теста за коронавирус за нуждите на МБАЛ „Ив. Селимински“, заедно с апарат за проверка на резултатите, се очаква да бъдат доставени тази седмица.

 

Връзки с обществеността

Община Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев