EФИМИЯ ПАВЛОВА СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА ДИРЕКТОР НА ДКТ – СЛИВЕН

Ефимия Павлова
21.03.2020 / 14:34

Ефимия Павлова – досегашен директор на Държавния куклен театър – Сливен, е избрана за нов мандат на този пост след проведения в Министерството на културата конкурс. Канадидат за длъжността беше и Мария Радилова Райнова.

 

От Министерството на културата обявиха резултатите от състоялите се конкурси за директор на общо седем куклени театъра - във Видин, Русе, Габрово, Добрич, Ямбол, Сливен и Пловдив.

 

Съгласно вече установената практика на МК за трайно въвеждане на конкурсното начало при избор на ръководители на тези културни институции, кандидатите представят своя концепция за развитието на съответния театър и участват в събеседване с комисията, съставена от представители на министерството, съответната община и експерти.

 

След въвеждането на извънредно положение във връзка с епидемията от коронавирус Министерството на културата своевременно съобщи, че преустановява провеждането на насрочените конкурси за директор на Куклен театър - Търговище, Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Бургас и Куклен театър – Варна, до второ нареждане.

 

Аве-Сливен честити избора на Ефимия Павлова за нов директорски мандат с пожеланието да продължи досегашната успешна работа на трупата!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев