ВЪВЕЖДА СЕ ПРОПУСКАТЕЛЕН РЕЖИМ В КВ. „НАДЕЖДА“

...
18.03.2020 / 12:00

Община Сливен продължава изпълнението на мерките срещу разпространение на коронавирус и въвежда нови.

1 – Въвежда се пропускателен режим в квартал „Надежда“ във връзка с множеството сигнали за струпване на хора и с цел опазване на обществения ред и намаляване на движението. Кметът Стефан Радев е поискал от МВР постоянно присъствие на полиция в квартал „Надежда“ и селата Сотиря и Тополчане. МВР, със съдействието на Общинска охрана, следят за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.

2 – Община Сливен засилва информационната кампания сред ромската общност за опасността от заразата и мерките, които хората трябва да предприемат.

3 – Продължава дезинфекцията през нощните часове на детските площадки, пазара, спирките и други, като тази нощ е извършена дезинфекция и в квартал „Надежда“.Вече са обработени и ще продължат да се обработват контейнерите за битови отпадъци. Предстои и измиване и дезинфекция на основните булеварди в града.

4 – Вече са разкрити 2 телефона за консултация с психолог. Днес се разкрива още един. Разкриват се и 5 номера за връзка с медицински сестри за консултации относно коронавируса.

5 – Всички сигнали за нарушения от предприятия по мерките се изпращат до РЗИ.

6 – Община Сливен призовава всички жители за дезинфекция на общите части във входовете (асансьори, стълбища, парапети, дръжки, звънци).

7 –С цел ограничаване на движението на възрастни хора от 19 март, четвъртък, временно се прекратява продажбата на билети на цена от 20 стотинки за градския транспорт, както и безплатните пътувания.

Към момента няма потвърден случай на заразен с COVID-19 на територията на Община Сливен. Въпреки това кметът Стефан Радев призовава жителите да не излизат навън, освен ако това не е наложително. Община Сливен призовава също, с цел да се опазят живота и здравето на хората, да работят само аптеките, хранителните магазини и дрогериите.

18.03.2020 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев