ИМА ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС КЪМ ПИСТАТА НА ЛЕТИЩЕТО КРАЙ СЛИВЕН И ДРУГИ ГОЛЕМИ ОБЕКТИ

...
11.03.2020 / 12:30

Има заявен инвеститорски интерес към пистата на летището край Сливен, към сградата на минералните бани и част от терена на бившите военни казарми по „Бургаско шосе“. Това стана ясно от днешния брифинг на общинското ръководство.

 

Кметът Стефан Радев заяви, че във времето са водени разговори с потенциални инвеститори за пистата и към момента има заявен интерес в две посоки - продажбата като терен с мултифункционално развитие или учредяване право на строеж за изграждане на фотоволтаична електроцентрала, най-вероятно с ограничен срок, след който да се върне на управление към общината.

 

„Обмисляме и двата варианта и се надявам този интерес да се материализира. Минималната стойност, от която нагоре може да се прави процедура е над 18 милиона лева и реализирането на такава сделка би осигурило значителни средства за общината, ако преминем към такъв инвеститор“, каза Стефан Радев.

 

Ако се реализира идеята, половината от средствата ще бъдат вложени в първия етап за създаването на индустриалния парк. Той се отнася за терен от около 500 декара, който граничи с пътя за Ямбол. Там се предвижда изграждане на пълна инфраструктура – улици, осветление, газоснабдяване и водоснабдяване. „Така ще можем да предложим на пазара готови терени с изградена инфраструктура – нещо, което никой не предлага, поне на такива мащаби“, каза още кметът.

 

За разлика от други общини, където частни компании управляват подобни проекти, в Сливен идеята е общината сама да инвестира и управлява индустриалния парк.

 

„Добре е, че имаме заявен сериозен интерес и ще се спрем на най-добрия вариант за общината. В тази връзка водим разговори и се надявам да привлечем инвеститор и за сградата на минералните бани. Има заявен интерес и за част от територията на бившите поделения на „Бургаско шосе“, допълни Стефан Радев.

 

Създаването на условия за икономическо развитие е сред приоритетите на общинското ръководство и заявения инвеститорски интерес към обекти, за чието развитие от години няма решение, е голяма възможност за Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев