МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН ИМА ПЛАН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛЕГЛАТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ЗАРАЗА С COVID-19

...
09.03.2020 / 15:01

Болницата има изработен план за увеличаване на възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус при евентуална зараза. Това заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен д-р Васислав Петров след заседание на Общинския кризисен щаб, който се сформира днес от кмета Стефан Радев. Отделението по инфекциозни болести е оборудвано с всички необходими средства и са взети мерки, защото то ще поеме първия удар от евентуална зараза от COVID-19 в областта.

 

На следващ етап, ако местата в инфекциозно не достигат, се предвижда извеждане на пациентите от сектора по фтизиатрия, където да се настаняват болни от новия вирус. „Тъй като ситуацията е динамична, ако с тази мярка леглата не достигнат, ще се преструктурира и Отделението по кожни болести, чиято сграда позволява пациентите да бъдат изолирани от болницата“, каза д-р Петров.

 

Той съобщи още, че двама пациенти – мъж и жена, са хоспитализирани тази сутрин в Инфекциозното отделение. Те са пътували от Италия и мъжът е със симптоми на вирусно заболяване.

 

„Въпреки, че няма симптоми, жената също е приета в болницата и изолирана. Ще бъдат пратени проби за изследване и ще ги изолираме за определения срок на карантината“, допълни той.

 

Засега сливенската областна болница има предпазни материали, но се надява тя да бъде включена в преразпределението на предпазни облекла и маски от Министерството на здравеопазването, които се чакат да бъдат доставени от Турция.

 

От директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова стана ясно, че наблюдаваните за признаци на коронавирус в областта са 53-ма души. Информация за тях е получена от органите, упражняващи държавен здравен контрол по границата и осем нови, които се обработват. С помощта на всички общини от област Сливен и органите на МВР се издирват хора, които са пътували до рискова държава, за да останат под карантина и да бъдат наблюдавани. Линейките, които ще обслужват такива пациенти, са от Центъра за спешна медицинска помощ.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев