СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

...
06.03.2020 / 06:22

Във връзка с получените в Областния кризисен щаб запитвания от граждани на Сливен и областта, пристигнали от държави с регистрирани случаи на коронавирус, съобщаваме следното:

 

Граждани и организации могат да задават своите въпроси относно COVID-19 денонощно на телефонен номер 02 807 87 57, разкрит от Министерството на здравеопазването.

 

При пристигане от континентален Китай, Италия, Ислямска република Иран и Република Корея, във връзка с повишения брой на регистрираните в тях случаи на коронавирусна инфекция, гражданите трябва да уведомят личните си лекари, да уточнят начина на връзка в работно и при нужда - в извънработно време и да започне 14-дневна домашна карантина. Уведомяването на личните лекари да става по телефон или мобилно приложение, за да се избегне прекия контакт, с превантивна цел.

 

По телефона хората трябва да потърсят съдействие от личните си лекари и при наличие на симптоми – висока температура, затруднено дишане, кашлица и др. От своя страна общопрактикуващите лекари при необходимост ще се свържат със структурите на Центъра за спешна медицинска помощ, ангажирани с отвеждането на пациента с линейка до инфекциозно отделение за оказване на болнична медицинска помощ.

 

Лицата, които нямат личен лекар, след пристигане от рискова държава по отношение на настоящо предаване на COVID-19, могат да подадат информация на телефонен секретар 044 616 200 в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Сливен. Информацията трябва да съдържа следните данни: имена, адрес на местопребиваване в следващите 14 дни, държава, от която пристигат, телефон/ e-mail за обратна връзка с РЗИ-Сливен. От здравната инспекция отправят молба към гражданите предоставеният телефонен номер да се използва само по този повод.

 

В сайтовете на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция е публикувана информация за симптомите, диагностиката, превенцията на вирусното заболяване, за нужното поведение при пътувания от и за държави с регистрирани случаи на коронавирус.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев